Dani jegulje u Opuzenu (19.11.2016)

Već drugu godinu zaredom, u Opuzenu i šire, održavaju se  Dani jegulje u Neretvi. Ove godine manifestacija je počela 18. 11. a završila 20. 11.

Naša Udruga je, na poziv organizatora, Udruge Maškadur iz Opuzena i prijateljske Udruge Pivčeva kala, čiji smo česti gosti na brudetijadama, nazočila, u subotu 19.11. toj manifestaciji. Na put smo krenuli, nas 28 i vozač Platanusa, Danijel, sa Pila u 09:00 sati.

Vrijeme je bilo oblačno, vjetrovito, najavljivana je kiša, ali cijelo vrijeme izleta ostalo je suho, čak sunčano i ugodno toplo.

U Opuzen smo stigli oko 11.00 sati gdje je , pod podignutim šatorom, na Trgu  Kralja Tomislava, upravo počeo kulinarski šou. Svoje vještine u kuhanju brudeta od jegulje su pokazivali članovi Udruge Pivčeva kala, chef Christian Mistač je spravljao jelo od dimljene jegulje, a iz Restorana  "Takenoko" iz Dubrovnika spravljali su shusi od jegulje. Na ostalim štandovima izlagali su razna OPG-a i vinarije svoje proizvode karakteristične za Dolinu Neretve.

Dok su se jela spravljala malo smo prošetali po Opuzenu, prešli preko Male Rike i neki od nas zasjeli u konobi “Pod maslinom“. Tešo je pjevao uz gitaru, a mi mu zdušno pomagali. Služila nas je lijepa i vesela domaćica Suzana, kojoj smo odmah, zbog sličnosti sa Bizet -ovom heroinom, dali ime Carmen.

U šatoru je kulinarski šou bio pri kraju, veselo društvo, pjesma tri raspjevana momka. Kušala su se spravljena jela. Novac od prodaje je išao u humanitarne svrhe. U 13:30 nas je čekao ručak u Hotelu "Merlot" (riblja pašteta, brudet od jegulje, štrudel od jabuka i domaće vino). Tešo, Seka, Katerina i gospar Zlatko su pjevali uz gitaru, a i ostali su bar pjevušili. Tako smo nastavili cijelim putem do povratku u Grad.

Na Pile smo stiglo oko 18:30 i u dobrom raspoloženju se razišli kućama.

Ranka