Podijeljeno 500 platnenih torbi PDF Ispis E-mail
Autor Nina
Srijeda, 19 Studeni 2014 20:34

U okviru projekta "Najbolji otpad je onaj koji uopće ne nastane" koji uz financijsku podršku Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika provodi Udruga Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota, danas je ispred Sponze organizirano dijeljenje platnenih torbi za višekratnu upotrebu.

Ovom prilikom svi zainteresirani mogli saznati i ponešto više o aktivnostima Udruge. "Nadamo se da će građani prepoznati važnost upotrebe platnenih torbi za svakodnevno korištenje" - izjavila je predsjednica i osnivačica Udruge Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript koja već punih pet godina vodi Udrugu, osmišljava projekte i organizira uvijek dobro posjećene edukativne i rekreacijske izlete.

Treba istaknuti kako je za ovu akciju udruga Roda posudila svoju službenu zastavu (u pozadini), a radi se o patchwork-u koji su "rode" sašile od ukupno 450 malih krpica na kojima su djeca iz različitih vrtića i osnovnih škola crtala svoje radove na temu zaštite okoliša. Dizajn platnenih vrećica osmislila je također jedna "roda", a ove dvije udruge inače već godinama uspješno surađuju.

Udruga je za ovu akciju osigurala ukupno 500 platnenih torbi. Svi su bili oduševljeni akcijom i torbom koju su dobili na poklon, a najviše su se zabavili oni najmlađi.

Tekst: Nina Mašić, Foto: Draginja Lasić

Ažurirano Subota, 17 Rujan 2016 13:06